Ketika kejadian itu aku masih bersekolah di tingkatan lima. Umurku 17 tahun dan dia juga sebaya denganku. Sri Mas Idayu yang biasa kami panggil Mas adalah pelajar tercantik di sekolahku. Dengan perawakannya yang lincah dan peramah, Mas disukai oleh guru-guru dan pelajar-pelajar sekolah kami.
Aku antara pelajar yang menyukai Mas. Mas juga menyukaiku. Aku dan dia berkawan rapat. Kami sentiasa belajar bersama dan mengulangkaji pelajaran juga bersama. Ada kawan-kawan yang cemburu dengan keakraban kami. Hinggakan ada yang sanggup membuat fitnah dan memcipta gosip liar supaya perhubungan aku dengan Mas terputus.
Pada cuti penggal bulan Ogos kami pelajar-pelajar tingkatan lima dibenarkan tinggal di asrama sementara pelajar-pelajar lain diarah pulang bercuti di kampung masing-masing. Pelajar-pelajar tingkatan lima yang akan menduduki peperiksaan SPM dibenarkan belajar secara intensif baik secara sendiri-sendiri atau dibimbing oleh guru-guru yang berdedikasi.
Petang itu selepas makan ...
Baca cerita selanjutnya, dapatkan akses sekarang juga!
Beli keahlian
Akses dengan SMS
Tulis cerita
Dapatkan akses sepenuh dalam laman kami dari $15 sebulan! Akses sepenuh kepada semua cerita dan wayang gambar di arkib wayang kami yang besar!
Anda mempunyai kod promosi? Gunalah di sini!
Taip kod promo pada kotak di bawah.
Tuliskan cerita anda dan mendapat keahlian percuma untuk 24 jam
Pandangan ahli
Anda perlu login untuk memaparkan pandangan anda